H2 DEUTZ Logo Claim RGB

Deutz brintmotor klar til markedet

2023-02-22

DEUTZ lancerede sin nye TCG 7.8 H2-motor, virksomhedens første brintmotor, i løbet af slutningen af ​​2021. Motoren, som er en videreudvikling af den populære TCD 7.8, opfylder alle EU-kriterier for at blive klassificeret som CO2-drivenhed og bliver dermed endnu en tilføjelse til Deutz-serien af ​​lavemissionsmotorer.

“DEUTZ er pionerer inden for kulstofneutrale drivsystemer til off-highway-applikationer. Vi fremstiller allerede rene og højeffektive motorer. Nu tager vi næste skridt: Vores brintmotor er klar til markedet. Dette repræsenterer en vigtig milepæl, der vil hjælpe vi yder vores bidrag til Paris klimamål”, siger Dr. Frank Hiller, CEO for DEUTZ AG.

Den brintdrevne motor har bestået de første test på testbænken med glans og er planlagt til at gå i fuld produktion i 2024. Dr. Markus Müller, Chief Technology Officer hos DEUTZ AG, forklarer: “Den sekscylindrede TCG 7.8 H2 er baseret på et eksisterende motordesign. Med en effekt på 200 kW kører den kuldioxidneutralt og meget støjsvagt. I princippet er motoren velegnet til alle nuværende DEUTZ-applikationer, men på grund af den tilgængelige infrastruktur vil den sandsynligvis først blive brugt i stationært udstyr, generatorer og jernbanetransport.”

Vätgasmotor från Deutz
TCG 7,8 H2

Det første testprojekt er i gang

Den første testanvendelse af brintmotoren vil være i stationært udstyr til elproduktion i samarbejde med et regionalt energiselskab. Testene blev startet i begyndelsen af ​​2022 med det formål at evaluere motorens egnethed til daglig brug.”

Interesseret i at vide mere?, kontakt vores motor afdeling for mere information

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille reservedele? Tøv ikke med at kontakte os i dag!

Kontakt os